Fazolky zapečené s vejci
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrMléko polotučné
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Šest vajec uvaříme natvrdo. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a zalijeme trochou vařící vody. Osolíme a dusíme do měkka.
- 2Do vymaštěného pekáčku rovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy na kolečka rozkrájených vajec. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.
- 3Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s mlékem, dvěma vejci a solí. Zvolna dopečeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.