Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem
14 min.
Ingredience
- 150gramůProsciutto sušené
- 150gramůSýr Parmezán
- 6kusůVejce křepelčí
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet vinný
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.
- 2Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.
- 3Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.