Fazolové taštičky s vejci

185 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut.
  • 4
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny.
  • 5
    Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě.
  • 6
    Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.