Fazolové taštičky s vejci
185 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 6gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 60gramůCibule
- 40mililitrůOlej olivový
- 180gramůAnglická slanina
- 150gramůFazole červené
- 4gramyChilli koření mleté
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.
- 3Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut.
- 4Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny.
- 5Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě.
- 6Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.