Fazolové zákusky s medem - Dášik
60 min.
Ingredience
- 20gramůMouka fazolová zelená
- 20gramůMouka hrachová žlutá
- 25gramůMouka fazolová černá
- 10gramůOříšky piniové
- 50gramůRýžový škrob
- 60gramůMed včelí
- 13mililitrůOlej stolní
- 5mililitrůKompot jahodový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pinie očistíme, oloupeme a rozdrtíme na prášek.
- 2Různobarevná těsta připravíme tak, že med smícháme se zelenou fazolovou moukou, žlutou hrachovou moukou, černou fazolovou moukou, umletými piniemi a rýžovým škrobem. Jednotlivá těsta důkladně promícháme. Těsto ze škrobu z fazolí Mungo obarvíme 5ml šťávy z jahodového kompotu.
- 3Formičky vylijeme olejem a rozdělíme do nich všechna těsta a důkladně těsto ve formičkách stlačíme. Nakonec necháme 10 minut odpočinout v chladničce.
- 4Potom zákusky vyklepneme z formiček a podáváme k čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.