Fazolovo-krevetová polévka
55 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 1400mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyCibule
- 6kusůCeler - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložte 200 g fazolí, přilijte 200 ml zeleninového vývaru a mixujte dohladka.
- 2Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer. Smažte 5 minut do zlatohněda, přisypte rajčata a vařte 5 minut, přilijte vývar, celé fazole, fazolovou směs, pepř, sůl a tymián.
- 3Vařte na mírném ohni 35 minut, přidejte krevety a vařte dalších 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.