Fenykl na smetaně
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůFenykl sladký - hlíza
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVývar slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěný fenykl pokrájený na kousky, osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmažíme, podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a dusíme do měkka.
- 2Před koncem dušení přilijeme smetanu, slepičí vývar a ještě krátce podusíme.
- 3Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.