Fenykl pečený se sýrem
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky.
- 2Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Fenykl pečený se sýrem
Jde o snadný, dietní a velice rychlý recept. Fenykl jsem měla poměrně malý, takže jsem jej pouze rozpůlila. Máslo se na pánvi vsáklo do fenyklu, nebylo tedy žádné zbylé máslo, kterým bych jej mohla podlít-ničemu to ale nevadilo. Já podávala s pohankou, na talíři vypadalo jídlo moc hezky 🙂