Fenyklovo-jablkový salát s ořechy
25 min.
Ingredience
- Salát
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2kusyJablka
- 140gramůGranátové jablko semínka
- 50gramůOřechy vlašské
- Zálivka
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůOcet jablečný
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice kremžská
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme.
- 2Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici.
- 3Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme.
- 4Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.