fenyklový salát s anýzem
25 min.
Ingredience
- 2kusyFenykl čerstvý
- 0,5decilitrBujón slepičí
- 20centilitrůAnýzovka
- Dresing
- 1lžíceEstragon
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaAnýz celý
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5decilitrBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Vápník
128 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.
- 2V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.