Fenyklový salát s račím masem
35 min.
Ingredience
- 4kusyRak říční
- 120gramůFenykl sladký - hlíza
- 1kusCitrony
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 7litrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.