Fettuccine Alfredo
25 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůŠunka uzená
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř bílý
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.
- 2Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.
- 3Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.
- 4Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.