Fettuccine Alfredo

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
120 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.
  • 2
    Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.
  • 3
    Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.