Fiadone-sýrový koláč
65 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 500gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
470 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme.
- 2Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi.
- 5Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.