Fiadone-sýrový koláč

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
470 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme.
  • 2
    Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi.
  • 5
    Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.