Fíkové čtverečky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Vápník
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme buď hotový plát listového těsta, nebo listové těsto vyválíme na lehce pomoučněném válu a necháme chvíli odpočinout. Rádýlkem na pizzu na těstě naznačíme asi 24 čtverečků o straně 5 cm, ale zcela nedokrojíme a pak těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Do středu každého čtverečku položíme kousek fíkového džemu, navrch vždy kousek šunky, sýra, trochu šalotky a tymiánu. Pokapeme olivovým olejem, posolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 až 15 minut, aby těsto zvětšilo objem a zezlátlo. Rádýlkem předznačené spoje se snadno odlomí, takže téměř bez námahy získáme více než dvacet jednohubek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.