Fíkový džem s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 500gramůFíky čerstvé
- 1decilitrCitronová šťáva
- 300gramůCukr krupice
- 50gramůMandle
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Fíky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby domácí pekárny a zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr a rozpůlené mandle. Nastavíme program na zavařeniny a necháme pracovat.
- 2Po ukončení programu přelijeme džem do připravených vypařených sklenic, zašroubujeme víčka a otočíme dnem vzhůru, aby se sklenice hermeticky uzavřely.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.