Fíkový džem (ze sušených fíků)

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
70

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fíky namočíme v jednom litru vody a několik hodin necháme bobtnat. Citrony omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a oloupeme je. Kůru a jadérka zavážeme do plátěného sáčku.
  • 2
    Namočené fíky vložíme do hrnce, přilijeme zbývající vodu a citronovou šťávu. Přidáme plátěný sáček, s kůrou a jádry a uvedeme do varu. Po zahájení varu snížíme příkon tepla a pomalu, za stálého míchání vaříme, až fíky změknou.
  • 3
    Sáček vyndáme, přisypeme cukr, přidáme loupané mandle, piniové oříšky a semena fenyklu obecného. Mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Do směsi vymačkáme šťávu ze sáčku a za stálého míchání vaříme, dokud džem nezačne houstnout.
  • 4
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.