Fíkový koláč

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
64 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krém: V míse smícháme mleté mandle s moukou, přimícháme vyšlehané máslo, cukr, rozšlehaná vejce, grappu a vymícháme hladký krém. Dáme do lednice ztuhnout.
  • 2
    Těsto: Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. Přilijeme mléko, zapracujeme do těsta, které necháme v lednici hodinu uležet.
  • 3
    Těsto vyválíme, vložíme do tukem vymaštěné formy a dáme na hodinu do mrazáku. Formu s těstem vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 12 až 15 minut.
  • 4
    Čerstvé fíky nahoře nařízneme do kříže a zespoda zmáčkneme, aby se rozevřely.
  • 5
    Ztuhlým krémem potřeme rovnoměrně předpečené těsto, do krému vmáčkneme fíky, pokapeme sirupem, posypeme lístky tymiánu, strouhanou pomerančovou kůrou, koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
  • 6
    Upečený koláč nacháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.