Fíky plněné čokoládou s mandlemi

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.
  • 2
    Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.
  • 3
    Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.
  • 4
    Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.
  • 5
    Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.