Fíky plněné čokoládou s mandlemi
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusSkořice celá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 280mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyFíky čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 30gramůČokoláda hořká
- 90gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.
- 2Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.
- 3Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.
- 4Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.
- 5Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.