Filé na švédský způsob

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky.
  • 2
    Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký.
  • 3
    Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.