Filé na švédský způsob
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky.
- 2Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký.
- 3Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.