Filé s křenovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
269 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.
  • 2
    Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.
  • 3
    Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.