Filé s křenovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 6lžicHovězí vývar základní
- 40gramůKřen
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
269 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.
- 2Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.
- 3Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.