Filé s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRajčata
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
798 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymaštěné pánve. Porce obložíme kolečky rajčat, kousky másla (100 g) a kolečky cibule. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
- 2Vzniklou omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky, povaříme a nakonec přidáme lžíci rajčatového protlaku.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.