Filety z parmice s pomerančovou omáčkou
21 min.
Ingredience
- 600gramůParmice
- 80gramůŠalotka
- 100gramůFenykl sladký - hlíza
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 100mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůVývar rybí
- 25mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej sezamový
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
700 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme.
- 2Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova.
- 3Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.