Filety z platýze na šampaňském
27 min.
Ingredience
- 500gramůPlatýz - filety
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Cukr
84 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze omyjeme, osušíme, narovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, zalijeme šampaňským, přikryjeme pokličkou a 6 - 8 minut vaříme.
- 2Filety vyrovnáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Z mouky a másla připravíme žmolenku, jíž šťávu zahustíme. Chvíli povaříme, poté vmícháme šlehačku a zašleháme žloutky.
- 3Hotovou omáčku na porce ryby přecedíme přes plátno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.