Filety z platýze na šampaňském

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Cukr
84 mg
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z platýze omyjeme, osušíme, narovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, zalijeme šampaňským, přikryjeme pokličkou a 6 - 8 minut vaříme.
  • 2
    Filety vyrovnáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Z mouky a másla připravíme žmolenku, jíž šťávu zahustíme. Chvíli povaříme, poté vmícháme šlehačku a zašleháme žloutky.
  • 3
    Hotovou omáčku na porce ryby přecedíme přes plátno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.