Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
40 min.
Ingredience
- 1200gramůPstruh
- 2kusyŠalotka
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKoření na ryby
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1151 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
77 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách.
- 2Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí.
- 3Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem.
- 4Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.