Filety ze pstruha s pepřovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- pepřová omáčka
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaKoření na ryby
- 2kusyRajčata
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůPstruh
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 140gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
80 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
546 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěných a omytých pstruhů nakrájíme filety, osolíme je a obalíme v hladké mouce. Porce opečeme po obou stranách v pánvi na másle.
- 2Příprava omáčky: Oloupanou šalotku jemně nakrájíme a orestujeme na části másla. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme do zhoustnutí.
- 3Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a rajčata, zalijeme scezenou omáčkou, okořeníme rybím kořením a cayenským pepřem.
- 4Omáčku podáváme k opečeným filetům.
- 5Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.