Finské chuťovky

15 min.
Finsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čtyř plátků tmavého chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. trojúhelníky, čtyřlístek, kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm.
  • 2
    Polovinu chlebíčků potřeme slabě pikantní hořčicí, poklademe malé tenké plátky sušeného syrového masa (Jerky), které přehneme, ozdobíme plátky sladkokyselé okurky, které přichytíme párátky.
  • 3
    Ze čtyř plátků bílého toustového chleba vypíchneme kulatou formičkou o průměru asi 6-7 cm kulaté chlebíčky.
  • 4
    Pórek i se zelenou natí omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozdělíme na jednotlivé kroužky. Vykrojené malé chlebíčky potřeme smetanovým taveným sýrem a ozdobíme kroužky pórku. Všechny chuťovky dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.