Finské chuťovky
15 min.
Ingredience
- 2kusyOkurky nakládané
- 4plátkyChléb toastový
- 150gramůPórek
- 200gramůSýr tavený smetanový
- 1,5lžíceHořčice
- 100gramůSušené hovězí
- 4plátkyChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z čtyř plátků tmavého chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. trojúhelníky, čtyřlístek, kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm.
- 2Polovinu chlebíčků potřeme slabě pikantní hořčicí, poklademe malé tenké plátky sušeného syrového masa (Jerky), které přehneme, ozdobíme plátky sladkokyselé okurky, které přichytíme párátky.
- 3Ze čtyř plátků bílého toustového chleba vypíchneme kulatou formičkou o průměru asi 6-7 cm kulaté chlebíčky.
- 4Pórek i se zelenou natí omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozdělíme na jednotlivé kroužky. Vykrojené malé chlebíčky potřeme smetanovým taveným sýrem a ozdobíme kroužky pórku. Všechny chuťovky dáme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.