Finský domácí pečený sýr z vajec, mléka a smetany
105 min.
Ingredience
- 6litrůMléko plnotučné
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
76 g
Sacharidy
41 g
Cukr
1 g
Vápník
870 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci si postupně ohřejeme 6 litrů mléka a dáme ho do velké nádoby. Ve velké míse si rozšleháme vejce ve smetaně, zalijeme je teplým mlékem, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teplé místnosti 1-3 dny zkysnout.
- 2Když se nám syrovátka zcela oddělí, scedíme přes síto vzniklý tvaroh a necháme ho okapat. Tvaroh dáme do mísy, přidáme sůl, cukr a vyšleháme na hladkou směs.
- 3Pekáček si vytřeme máslem a formu naplníme vyšlehanou směsí, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby na 160°C-170°C péct. Pečeme přibližně 1-1,5 hodiny.
- 4Upečený sýr necháme vychladnout, poté nakrájíme porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.