Flambovaná holoubata

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Vápník
8 g
Železo
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme.
  • 2
    Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou.
  • 3
    Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem.
  • 4
    Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.