Flambovaná holoubata
50 min.
Ingredience
- 4lžíceKoňak Armaňak
- 1lžíceSůl
- 160gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHranolky
- 800gramůHolub
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme.
- 2Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou.
- 3Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem.
- 4Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.