Flambované broskve s čokoládou
16 min.
Ingredience
- 500gramůBroskve
- 50gramůČokoláda hořká
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceRum
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vyjmeme pecky. Připravené broskve urovnáme do ploché nádoby vrchem nahoru. Přelijeme je medem a vaříme v mikrovlnné troubě při polovičním výkonu 4 minuty. Nádobu vyjmeme z trouby, broskve přelijeme rumem a zapálíme. Když plamen zhasne, posypeme broskve nastrouhanou čokoládou a vrátíme zpět do trouby na 2 minuty při polovičním výkonu. Podáváme teplé, ozdobené ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.