Flambované broskve s čokoládou

16 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vyjmeme pecky. Připravené broskve urovnáme do ploché nádoby vrchem nahoru. Přelijeme je medem a vaříme v mikrovlnné troubě při polovičním výkonu 4 minuty. Nádobu vyjmeme z trouby, broskve přelijeme rumem a zapálíme. Když plamen zhasne, posypeme broskve nastrouhanou čokoládou a vrátíme zpět do trouby na 2 minuty při polovičním výkonu. Podáváme teplé, ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.