Flambované krevety se smetanovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 100mililitrůMartell cognac
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
84 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
- 2Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
- 3Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
- 4Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.