Flambované krevety se smetanovou omáčkou

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
84 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
  • 2
    Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
  • 3
    Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
  • 4
    Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.