Flambovaný ananas
25 min.
Ingredience
- 4lžíceSherry brandy
- 2lžíceLimetková šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
148 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.
- 2Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.
- 3Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.
- 4Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.