Flambovaný ananas

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
148 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.
  • 2
    Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.
  • 3
    Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.
  • 4
    Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.