Flambovaný koláč

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme vejce a máslo, vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici uležet. Mleté ořechy promícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky. Těsto vyválíme na plát, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, propícháme vidličkou, posypeme ořechovou směsí, poklademe plátky jablek, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.
  • 2
    Koláč vyndáme z trouby, do kovové misky nalijeme slivovici, zapálíme a koláč pokropíme.
  • 3
    Jakmile alkohol dohoří, koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.