Flambovaný koláč
75 min.
Ingredience
- 270gramůMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1000gramůJablka
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůOřechy vlašské
- 25gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 15gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček
- 20gramůCitronová kůra
- 100mililitrůSlivovice
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme vejce a máslo, vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici uležet. Mleté ořechy promícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky. Těsto vyválíme na plát, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, propícháme vidličkou, posypeme ořechovou směsí, poklademe plátky jablek, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.
- 2Koláč vyndáme z trouby, do kovové misky nalijeme slivovici, zapálíme a koláč pokropíme.
- 3Jakmile alkohol dohoří, koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.