Flan z ryby na kari
35 min.
Ingredience
- 250gramůFilety z tresky tmavé
- 0,5kusChilli paprička
- 20gramůLimetka kafrová
- 270mililitrůKokosové mléko
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 20gramůThajská bazalka
- 12plátkůBanánové listy
- 1lžíceKari pasta červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
15 g
Cukr
886 mg
Postup přípravy
- 1Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky.
- 2Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat.
- 3Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky.
- 4Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně.
- 5Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.