Flíčky
27 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
600 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do mouky uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a připravíme tužší těsto, které vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout.
- 2Poté nakrájíme pruhy 4 až 5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.
- 3Flíčky vaříme v osolené vodě 7 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.