Flíčky s čerstvými houbami
65 min.
Ingredience
- 500gramůNudle široké
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka.
- 2K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
- 3Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem.
- 4Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.