Flíčky s jablky
80 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny flíčky
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 140gramůTuk Hera jedlý
- 140gramůCukr moučkový
- 4kusyJablka
- 1lžíceHrozinky
- 1špetkaCitronová kůra
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na vymazání zapékací mísy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1131 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
4 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2V misce utřeme rostlinný tuk s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme uvařené flíčky, oloupaná, nastrouhaná jablka, omyté rozinky, citronovou kůru a přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.
- 3Směs vlijeme do vhodné zapékací mísy a povrch poklademe kousky másla.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.