Florentinky
26 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůKandované ovoce
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 100gramůČokoláda hořká
- 50gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210C.
- 2Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.
- 3Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.