Florentská vejce
45 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 8kusůVejce slepičí
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
725 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
- 2Vejce uvaříme na hniličku.
- 3Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
- 4Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.