Florentská vejce

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
725 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
  • 2
    Vejce uvaříme na hniličku.
  • 3
    Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
  • 4
    Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.