Focaccia s cherry rajčátky a pestem

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smíchejte prosátou mouku, špetku soli a droždí. Do důlku nalijte vodu a 3 lžíce oleje, promíchejte vařečkou, přesuňte na vál a rukama vypracujte hladké těsto. Přendejte do mísy a nechte přikryté 60 minut kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto přendejte na olejem (2 lžíce)vymazaný plech a rukama roztáhněte na placku silnou cca 0,5 cm, nechte odpočinout 20 minut.
  • 3
    Smíchejte lžíci vody a 3 lžíce oleje, touto směsí potřete placku a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 230°C.
  • 4
    Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, nasypte do cedníku a posolte, nechte 10 minut. Poté přesypte do misky, přidejte pesto, extra panenský olej a bazalku, dobře promíchejte. Hotovou focacciu posypte rajčátky a podávejte.
  • 5
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.