Fondánové malinovoarašídové bonbony

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůFondán
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 90gramůArašídová pomazánka
    • 340gramůArašídová poleva
    • 0,13lžičkaSůl
    • 0,25lžičkaPotravinářská příchuť
    • 0,13lžičkaKyselina citronová
    • 0,13lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdělíme si 450 gramů tradičního fondánu ( jeho přípravu popisuji v receptu - Tradiční fondán )na dvě poloviny. Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem a jednu polovinu pořádně prohněteme se solí a arašídovou pomazánkou. Hněteme, dokud není hmota hladká a arašídová pomazánka ve hmotě rovnoměrná. Zabalíme hmotu do potravinářské folie a odložíme.
  • 2
    Ve druhé polovině hmoty důkladně zapracujeme kyselinu citronovou, malinovou příchuť a několik kapek purpurové a červené potravinářské barvy.
  • 3
    Rozválíme malinový fondán mezi archy pečicího papíru na tenký plát o rozměrech asi 15 x 30 cm. Pak stejným způsobem rozválíme arašídový fondán a oba pláty necháme v chladničce ztuhnout.
  • 4
    Malinový plát opatrně položíme na arašídový a oba pláty k sobě přitlačíme válečkem. Rozpůlíme obdélník na dva čtverce o rozměrech 15 x 15 cm, čtverce položíme na sebe a nakrájíme 36 bonbonů o rozměrech 2,5 x 2,5 cm. Zdá-li se nám fondán ještě příliš měkký, necháme ho ještě znovu ztuhnout v chladničce.
  • 5
    Rozehřejeme polevu s příchutí arašídové pomazánky v mikrovlnné troubě. Fondánové bonbony jednotlivě máčíme v polevě a odkládáme je na pečicí papír. Dokud poleva neztuhne, můžeme bonbony posypat třeba najemno nakrájeným mrazem sušeným bobulovým ovocem, nebo arašídy. Polevu necháme zcela ztuhnout při pokojové teplotě a můžeme podávat.
  • 6
    V uzavřené vzduchotěsné nádobě nám bonbony vydrží při pokojové teplotě až 14 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.