Fondue na savojský způsob
40 min.
Ingredience
- 6gramůSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůSýr Gruyére
- 250mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300gramůChléb konzumní
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSýr Comté
- 30mililitrůGriotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
49 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
40 mg
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Sýry pokrájíme na malé kousky a smícháme.
- 2Boky nádoby na fondue potřeme česnekem, přilijeme víno a přisypeme polovinu sýru.
- 3Za stálého míchání necháme rozpouštět.
- 4Do rozpuštěné směsi přidáme druhou část sýru a škrob, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- 5Chléb nakrájíme na jednotlivá sousta.
- 6Těsně před podáváním zamícháme do směsi třešňovici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.