Fondue z piva
15 min.
Ingredience
- 750gramůSýr Čedar
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2,5decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaHořčice
- 2kusyVejce slepičí
- 16krajícůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1638 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
91 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do nádoby na fondue nalijeme pivo a zahřejeme. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr, máslo, worcesterovou omáčku a mouku smíchanou s trochou vody. Omáčku stále mícháme, aby se nepřipálila a přivedeme ji k varu.
- 2Potom nádobu ihned odstavíme z ohně a přimícháme do ní vajíčka rozšlehaná s hořčicí.
- 3Omáčku nalijeme na mírně opečený toustový chléb a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.