Fonduta
35 min.
Ingredience
- 175gramůPolenta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 175gramůSýr Fontina
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 1240mililitrůVoda pitná
- 8kusůKarotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme polentu s 240ml vody a směs vlijeme do hrnce s 1l vroucí vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut do zhoustnutí. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme ještě 5 minut. Odstavíme z plotny. V horké vodní lázni rozpustíme v misce máslo, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, přilijeme mléko a mícháme. Přidáme žloutky a vymícháme hladkou omáčku, kterou podle chuti opepříme. Uvařenou polentu upravíme na talíře a uprostřed každé porce vyhloubíme důlek. Důlky naplníme sýrovou omáčkou. Pokrm doplníme omytými baby karotkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.