Francký cibulový koláč
80 min.
Ingredience
- 750gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 180mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 110gramůMáslo čerstvé
- 15gramůDroždí
- 150gramůSlanina vepřová
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a 75 g másla. Droždí rozdrobíme a zamícháme do vlažného mléka. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté necháme 1 hodinu vykynout.
- 2Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme kulatou placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy. Zvýšíme okraje. Přikryté necháme asi 20 minut vykynout.
- 3Na obložení oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém másle. Přimícháme cibuli a podusíme. Necháme vychladnout.
- 4Troubu předehřejeme na 200 °C. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí a kmínem. Směs přimícháme k vychladlé cibuli a rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Pečeme 35-40 minut. Podáváme vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.