Francouzská bageta

65 min.
Francie

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 375mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
3 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
270 mg
Vápník
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě a poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby nám vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Vše dáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.
  • 4
    Na závěr ještě do bagety nařízneme zářezy a dáme péct do trouby předehřáté na 240 stupňů Celsia cca na 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Francouzská bageta
Do těsta jsem dala lžičku soli, špetka mně přišla opravdu málo. Pekla jsem na 180 stupňů 35 min. Chuťově dobrá. Příště bych volila z této dávky 4 menší bagety.