Francouzská bageta ala pšeničný klas

85 min.
Francie

Ingredience

    • 1lžičkaDroždí
    • 375mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
3 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
135 mg
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Bagetu nožem rozřežeme na 6 částí a dáme k sobě tak, aby každá část byla lehce nakřivo opačným směrem části předešlé. Takto připravenou bagetu dáme na plech a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.