Francouzská bageta ala pšeničný klas
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaDroždí
- 375mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
3 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
135 mg
Vápník
10 mg
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
- 3Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Bagetu nožem rozřežeme na 6 částí a dáme k sobě tak, aby každá část byla lehce nakřivo opačným směrem části předešlé. Takto připravenou bagetu dáme na plech a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.