Francouzská čokoládová pěna
25 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 3gramyCitronová kůra
- 3gramyPomerančová kůra
- 2gramySkořice mletá
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.
- 2Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
- 3Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.