Francouzská čokoládová pěna

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.
  • 2
    Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
  • 3
    Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.