Francouzská galeta s tykví a jablky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku se solí dáme do mísy, dobře promícháme, 150 g másla pokrájíme na vločky, přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme ledovou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto dáme na 30 minut odležet do chladničky.
  • 2
    V cedníku necháme okapat tykev a koktejlová jablíčka, následně je okořeníme a necháme 30 minut odstát. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, na pomoučněné pracovní ploše z těsta vyválíme kruh o průměru 30 cm a vytvarujeme okraj.
  • 4
    Na těsto rozdělíme ovoce a zeleninu, přitom necháme asi 5 cm široký okraj volný. Rukama ho vytáhneme trochu do výše a přitlačíme na náplň. Na galetu rozdělíme zbytek másla, nakrájeného na vločky, okraj těsta potřeme vodou.
  • 5
    Vše dáme na plech, pečeme 40 minut, před podáváním necháme 10 minut vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.