Francouzská galeta s tykví a jablky
65 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 170gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVoda pitná
- 400gramůTykev nakládaná
- 400gramůKoktejlová jablíčka nakládaná
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaKardamom
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku se solí dáme do mísy, dobře promícháme, 150 g másla pokrájíme na vločky, přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme ledovou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto dáme na 30 minut odležet do chladničky.
- 2V cedníku necháme okapat tykev a koktejlová jablíčka, následně je okořeníme a necháme 30 minut odstát. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, na pomoučněné pracovní ploše z těsta vyválíme kruh o průměru 30 cm a vytvarujeme okraj.
- 4Na těsto rozdělíme ovoce a zeleninu, přitom necháme asi 5 cm široký okraj volný. Rukama ho vytáhneme trochu do výše a přitlačíme na náplň. Na galetu rozdělíme zbytek másla, nakrájeného na vločky, okraj těsta potřeme vodou.
- 5Vše dáme na plech, pečeme 40 minut, před podáváním necháme 10 minut vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.