Francouzská sázená vejce
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 250gramůHrášek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůKvěták
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrášek uvaříme ve slané vodě, okapeme a smícháme s máslem. Žampióny očistíme, drobně nakrájíme a dusíme na másle s citrónovou šťávou a jemně pokrájenou cibulí.
- 2Vejce připravíme jako sázená, dáme na vetší mísu, každé vejce obložíme hráškem, růžičkami vařeného květáku a žampióny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.