Francouzské bagety

250 min.
Francie

Ingredience

    • 1lžíceDroždí sušené
    • 1lžíceSůl
    • 450mililitrůVoda pitná
    • 850gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Vápník
22 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny.
  • 3
    Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.