Francouzské bagety
250 min.
Ingredience
- 1lžíceDroždí sušené
- 1lžíceSůl
- 450mililitrůVoda pitná
- 850gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Vápník
22 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny.
- 3Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.