Francouzské koblihy
30 min.
Ingredience
- 560gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 37gramůDroždí
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 190mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 1lžíceCukr moučkový
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
954 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát.
- 2Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo.
- 3Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit.
- 4Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm.
- 5Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova.
- 6Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.