Francouzské koblihy

30 min.
Francie

Ingredience

    • 560gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 37gramůDroždí
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 50gramůCukr krupice
    • 1kusVejce slepičí
    • 190mililitrůMléko zahuštěné slazené
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
954 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát.
  • 2
    Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo.
  • 3
    Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit.
  • 4
    Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm.
  • 5
    Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova.
  • 6
    Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.